Menu
EUR
Actief herenondergoed; de beste stoffen uitgelicht

Actief herenondergoed; de beste stoffen uitgelicht

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

Actief herenondergoed; de beste stoffen uitgelicht

De meningen zijn nogal verdeeld als we het hebben over de beste stoffen herenondergoed om in te sporten. Katoen wordt door sommigen volledig afgekeurd, terwijl anderen van mening zijn dat katoen als een blend met wat lycra wel degelijk prettig is om te dragen tijdens het sporten. In ieder geval spelen fabrikanten van herenondergoed gretig in op de vraag naar geschikt ondergoed om in te sporten.

Eigenschappen van sportondergoed

Het (sport)ondergoed moet aan nogal wat eisen voldoen. Het moet ondersteuning bieden en ruimte om actief in te bewegen. De stof moet zweet kunnen afvoeren, beschermen tegen infecties en niet schuren. Daarnaast is een vereiste dat het draagcomfort erg hoog is, het ondergoed moet precies goed zitten, niet te strak en niet te los.

Synthetische stoffen

Synthetische stoffen worden genoemd als een van de beste stoffen om in te sporten. Ze zijn ontworpen om zweet en vocht af te drijven zodat je je droog en comfortabel blijft voelen tijdens de sportbeoefening. Bovendien heeft synthetisch herenondergoed een enorm goede stretchkwaliteit. Het ondergoed beweegt als het ware met je mee. Polyester is een voorbeeld van een veel gebruikte synthetische stof voor herenondergoed.

Blend

Vaak bestaat het actieve herenondergoed uit een blend van stoffen. Katoen wordt dus nogal eens gemixt met wat lycra, omdat het zelf geen stretch eigenschappen heeft. Wat ook veel voorkomt is een mix van nylon en spandex ondergoed. Daar wordt vaak nog een geavanceerde stretch techniek aan gekoppeld. Ook mesh wordt meer en meer gebruikt in sportondergoed, omdat het heel goed ademt.

Lupo

n de markt van actief herenondergoed is voldoende te koop. Het ene merk gaat nog net een stap verder dan het andere merk. Een goed voorbeeld hiervan is het Braziliaanse merk Lupo. Zij kijken heel technisch naar de verschillende stoffen en gebruiken een aantal geavanceerde stoffen voor hun herenondergoedcollectie. Een daarvan is een speciale lycra die de spieren ondersteunt tijdens het sporten.

Clever Moda collectie!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!