Menu
EUR
Katoenen heren ondergoed

Katoenen heren ondergoed

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

Katoenen heren ondergoed

Veel heren ondergoed merken gebruiken katoen als stof voor het maken van o.a. boxershorts en slips. Katoen is een natuurlijk materiaal wat van de katoenplant komt. Het materiaal katoen wordt al gedurende lange tijd verbouwd en blijft een zeer belangrijke stof in de textielindustrie. Ondanks de opkomst van synthetische materialen.

De geschiedenis van katoen

Katoen groeit het beste in een tropisch klimaat. Er zijn onderzoekers die beweren dat de oude Egyptenaren meer dan 10.000 jaar voor Christus al katoen gebruikten. In Latijns Amerika, om precies te zijn in Mexicaanse grotten, zijn 7000 jaar voor Christus katoenen doeken gevonden. De eerste geschreven bron over katoen is in India gevonden rond 3000 jaar voor Christus. Handelaren uit Arabische landen brachten katoen pas naar Europa honderden jaren na Christus.

Wat is katoen

Katoen is een zachte vezel die groeit uit de zaden van de katoenplant. Deze vezels worden tot draden gespannen en hiervan wordt over het algemeen textiel gemaakt. Er zijn 4 soorten katoenplanten die zorgen voor de wereldwijde productie van katoen. Ongeveer 90% van de wereldproductie komt voor rekening van de Gossypium hirsutum, welke oorspronkelijk uit Midden-Amerika komt. Na het bewerken van het ruwe katoen blijft er een natuurlijk polymeer van zuivere cellulose over. Elke katoenvezel is samengesteld uit 20 a 30 laagjes cellulose die om elkaar heen gedraaid zijn.

De kenmerken van katoen

Katoen heeft een aantal belangrijke kenmerken. Katoen is erg sterk en slijt niet snel. Katoen absorbeert vocht. Hierdoor zijn bijvoorbeeld katoenen boxershorts zeer geschikt voor zwetende sportsessies. Katoen is ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De nadelen van katoen zijn dat deze stof krimp en kreukgevoelig is. Daarnaast heeft katoen heeft in principe een mindere elasticiteit in vergelijk met synthetische stoffen.

Katoenen boxershorts

Lingerie 4 men heeft een breed assortiment met katoenen boxershorts. Het katoen wat door merken als Mundo Unico en Clever wordt gebruikt is een zeer zachte katoensoort die voelt als een tweede huid. De heren ondergoed merken van Lingerie 4 men mixen ook wel eens katoen met synthetische stoffen. Hierdoor wordt eigenlijk het beste van 2 werelden gecreëerd. Hierdoor ontstaan zeer prettige stoffen en prachtige boxershorts.

COLLECTIE HEREN ONDERGOED!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!