Nylon heren ondergoed

Nylon is de naam voor een groep synthetische polymeren, die behoren tot de groep van polyamiden. Nylon is de merknaam van polyamide en is in 1935 gepatenteerd door een Amerikaans bedrijf. Nylon wordt gebruikt voor veel verschillende producten. Van heren ondergoed tot bergsporttouwen.

 

De geschiedenis van nylon

Nylon werd in eerste instantie gemaakt als een vervanger van zijde. In de tweede wereldoorlog ontstond er een schaarste aan zijde. Zijde werd gebruikt om parachutes van te maken, maar hier was simpelweg te weinig aanbod in. Dus werd de synthetische stof nylon in het leven geroepen en gebruikt  voor parachutes maar ook voor toepassingen in machines en werktuigen. Hierin diende het als vervanger voor metaal.

 

De kenmerken van nylon

Nylon is een zeer zachte stof met een enorme elasticiteit. Nylon is daarnaast ook erg sterk, waardoor bijvoorbeeld nylon heren ondergoed over het algemeen lang meegaat. Het ander kenmerk van nylon is dat het niet kreukt. Ideaal dus voor degene die niet van strijken houden.

Bij Menwantmore heb je de keuze uit een enorm aanbod van nylon boxershorts. Maar ook briefs, strings en jockstraps van nylon.

 

COLLECTIE HEREN ONDERGOED