Menu
EUR
De geschiedenis van mannen swimwear

De geschiedenis van mannen swimwear

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

Van naaktzwemmen tot badpak tot zwemslip

Mannen zwemmen op dit moment meestal in een zwembroek. Dat kan bijvoorbeeld een slip zijn of een short. Vroeger droegen mannen echter net als vrouwen een soort badpak in het water. In de zwemsport wordt dit nog steeds gedaan, maar op het strand zul je niet zo snel meer een man in een badpak aantreffen.

Naaktzwemmen

In de tijd van de Romeinen bestond er echter nog helemaal geen badkleding. Het was heel gebruikelijk dat je naakt baadde. Zelfs in de badhuizen werd er geen badkleding gedragen. Wel waren er soms gordijnen in de badhuizen. En er werd melk in het water gedaan, zodat het troebel werd en de gasten elkaars lichamen niet konden zien. Rond 1800 droegen vrouwen meestal een soort hemd bij het baden. Mannen bleven gewoon naakt.

Badpak voor de man

Tot het einde van de 19e eeuw droegen mannen in de regel geen zwemkleding. Maar als mannen in een luxe badplaats kwamen werd verwacht dat ook zij een badpak droegen. Deze zwempakken waren verhullend, hadden pijpjes tot halverwege de dij en soms een korte mouw. Ze waren gebreid van wol of katoen. Mannen en vrouwen werden van elkaar gescheiden. Ze zagen elkaar dus alleen maar buiten de badplaats.

Sing-Sing

Eind 19e eeuw kwam de Sing-Sing op de markt. Dit is een mannenbadpak, meestal gestreept, met lange mouwen en benen en rijen knoopjes op de borst. Gaandeweg werden de pijpen en mouwen van het badpak steeds korter. Uiteindelijk zag je na de Tweede Wereldoorlog alleen nog maar zwembroeken voor mannen.

Ontstaan mannenstring

In de jaren ’60 kwam er echt een revolutie in het modebeeld. Tegelijk met nieuwe innovaties op het gebied van stoffen. De Amerikaans-Oostenrijkse ontwerper Rudi Gernrich veranderde de swimwear met radicale ontwerpen. De string voor mannen en de monokini, een topless badpak, voor vrouwen.

Later in de jaren ’80 is vooral de strakke zwemslip populair. De jaren daarna onstaat eigenlijk een heel gevarieerd beeld. Langere zwembroeken tot net onder knie, de zwemslip, de zwemshort, de string. Ook op het gebied van kleur en prints kun je als man eigenlijk alles vinden.

COLLECTIE MANNEN SWIMWEAR - KLIK HIER!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!