Menu
EUR
De geschiedenis van de mannenstring

De geschiedenis van de mannenstring

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

Geschiedenis van de mannenstring

De mannenstring wint de laatste jaren aan populariteit. Groot voordeel van de string is dat het niet zichtbaar is onder de kleding. Als nadeel wordt gezien dat de stof direct tussen de billen wordt gedragen.

Ontstaan mannenstring

De string wordt genoemd als een van de eerste vormen van kleding en werd meestal of zelfs alleen gedragen door mannen. Er wordt gedacht dat de string aanvankelijk ontwikkeld is om de mannelijke genitaliën te beschermen, te ondersteunen of te verbergen. De lendedoek is waarschijnlijk de allereerste vorm van kleding en werd circa 75.000 jaar geleden gedragen in de Sahara in Afrika.

String wordt populair

Hoewel de string al tientallen jaren wordt gedragen door exotische dansers, werd de string pas echt populair in de jaren ’70. Met name in Zuid-Amerika en specifiek in Brazilië werd de string mateloos populair. Modeontwerper Rudi Gernreich, een in Oostenrijk geboren Amerikaan, kwam halverwege de jaren ’60 met de monokini, een topless badpak. Daarna ontwierp hij in 1974 de moderne string.

Acceptatieproces

De houding ten aanzien van de string verschilde nogal per land. Voordat de string echt een gangbaar mode item werd, zagen we het ondergoed toch vooral bij exotische dansers. In de negentiger jaren zie je dat er meer acceptatie komt en wordt de string populair als ondergoed in Amerika en Europa. Daarvoor werd de mannenstring vooral gedragen bij het dansen, bodybuilden of bij strippen. In de moderne Westerse wereld zie je nu steeds meer strings, gedragen door zowel mannen als vrouwen.

Mannenstring anno nu

De mannenstring is er op dit moment in veel verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld de G-String. Strings zijn er in veel materialen. Zijde, katoen, microfiber, satijn, nylon en lycra/ spandex; de mogelijkheden zijn talrijk. Ook in uiterlijk is veel verschil te zien. In het oog springende prints, veel soorten kleur en spannende details als doorschijnende stoffen of inkepingen in de strings. 

SHOP NU - MANNEN STRINGS COLLECTIE!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!