Menu
EUR
Alles over mannen ondergoed!

Alles over mannen ondergoed!

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

Alles over mannenondergoed

Shop mannenondergoed bij Menwantmore - KLIK HIER!

De eerste boxer

klassieke boxerDe ruimere boxershort werd oorspronkelijk al geïntroduceerd in 1925, net zoals bij de herenslip was dit vooral te danken aan de uitvinding van de elastieken. Eerst heette dit broekje nog 'shorts for boxers', wat al heel snel werd verkort voor door de naam: boxershort. Er zitten behoorlijk wat jaren tussen, maar dit broekje dat ontworpen is voor boksers werd uiteindelijk wereldwijd het meest gedragen ondergoed. Net als het broekje dat gedragen werd door de echte boksers is de boxershort kort, hij bedekt ongeveer een derde van de dijen. Tegenwoordig hebben veel modellen een voorgevormde buidel voor comfort. In het Engels maakt men nog steeds een onderscheid tussen de boxershort en de boxerbrief, waarbij de boxershort staat voor de ruimere ‘baggy’ boxershort, en verwijst naar het broekje voor boxers. De boxerbrief staat voor de strakkere variant. In het Nederlands taalgebied maken wij dit onderscheid niet.


Shop boxershorts bij Menwantmore - KLIK HIER!


De herenslip

Look good... feel good... be twice the man in Y-Front, was de allereerste slogan voor de allereerste poster voor herenondergoed. Dit werd met gejuich ontvangen door de mannelijke bevolking. Dit nieuwe fashion item was dan ook een gigantisch commercieel succes. Een leuk feitje en iets wat weinig mensen weten is dat de allereerste uitvinding in de herenondergoed industrie niet de klassiek heren slip is. Veel eerder, aan het einde van de 18’e eeuw werd namelijk de Jockstap uitgevonden. Deze werd destijds speciaal ontworpen om fietsers comfort en ondersteuning te bieden. 

Shop herenslips bij Menwantmore - KLIK HIER!

Geschiedenis van mannen ondergoed

De geschiedenis van mannenondergoed. Ondergoed is kleding die onder alle andere kledinghistorisch ondergoedwordt gedragen. Deze binnenkleding staat in direct contact met de huid, en is feitelijk de eerste laag van kleding. Het weefsel van deze eerste laag is een van de belangrijkste criteria die worden overwogen bij het kopen van ondergoed. Innovaties en technologie ontwikkelen voortdurend. Nieuwe stoffen en pasvormen zorgen voor constante veranderingen. Ondergoed is essentieel voor de hygiëne en sommige nieuwe ontwerpen bieden meer ondersteuning op plekken waar dat nodig is. Weersomstandigheden, smaak, en sociale omstandigheden hebben invloed op de stijl van ondergoed dat mannen dragen. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten herenondergoed en variaties verkrijgbaar. De beschikbaarheid van producten met betrekking tot intieme kleding voor mannen die online beschikbaar is, zal naar verwachting de groei van online winkelen voor ondergoed wereldwijd nog verder stimuleren. In dit artikel willen we bij Menwantmore een zo uitgebreid mogelijke beschrijving geven van de geschiedenis, de verschillende stijlen van herenondergoed en de stof waarvan ze zijn gemaakt.

Niet alleen praktisch

Voor mannen geldt al een tijdje dat hun onderbroeken niet langer lelijk en alleen puur praktisch hoeven te zijn. Inmiddels is, als je het wereldwijd beschouwd, de heren ondermode een miljardenindustrie geworden. Daardoor is er meer te kiezen op het gebied van mode, comfort en aantrekkingskracht. Onderbroeken zijn meestal verborgen, wat uiteraard een belangrijke invloed heeft waarop de  ontwikkeling zich onderscheidt van andere mode.

Voor de hedendaagse man

Nog steeds zijn er veel mannen die vasthouden aan hun gebruikelijke stijl en keuzes als het gaat om ondergoed. Maar in de afgelopen jaren heeft de intieme kledingindustrie veel progressie gemaakt. Waar er in de jaren '90 nog gesteggeld werd over 'boxer versus slip' is de discussie tegenwoordig heel anders. Er wordt door mannen meer nagedacht over draagcomfort, gezondheid, duurzaamheid en sexappeal. Tegenwoordig staan ​​steeds meer klanten open voor discussies over sensueler ondergoed en wij zien bijvoorbeeld dat de heren Cup explosief groeit in populariteit. Deze Cup is een speciale buidel voor de testikels die de boel ruimte en betere contouren geeft. Over het algemeen zien we steeds meer openheid voor gewaagder ondergoed, waar dit eerder nog echt een taboe voor veel mannen was. De ondergoed industrie voor mannen wordt nu overspoeld met nieuwe keuzes van klassieke stijlen zoals slips en boxershorts tot herenstrings, G-strings en zelfs jockstaps. We kunnen wel stellen dat de heren onderbroek een lange weg heeft afgelegd van noodzakelijk kwaad tot een essentieel onderdeel voor het definiëren stijl en persoonlijkheid.

Comfort, stijl en kleur

Comfort, stijl en kleur zijn drie essentiële pijlers voor herenondergoed. Het begint bij comfort, dat is echt de basis. Het comfort van het ondergoed is gerelateerd aan drie factoren; de grootte, de temperatuur en de stof. Ideaal is ondergoed dat zich perfect aanpast aan lichaamstemperatuur. Door warm te blijven in de winter, koel en vooral ook droog in de zomer. Temperatuur heeft tevens een essentiële invloed op de gezondheid van de testikels, daarover later meer. Over het algemeen wordt ondergoed gemeten met de aanduidingen S, M, L en XL.

Het eerste ondergoed

Het oudste voorbeeld dat we kennen van herenondergoed is de leren lendendoek. Het eerste geschiedenis van ondergoedbekende voorbeeld hiervan komt naar schatting uit begin 3000 v.Chr. Dit was de eenvoudigste vorm van ondergoed dat om de heupen en de lies werd gedragen. Daarbij is de eerste kleding die de mens droeg ook de onderbroek. Er bestaat het vermoeden dat voor die tijd planten werden gebruikt om de edele delen te beschermen. De lendendoek was waarschijnlijk het prototype voor de Braies, een losse broek die volgde en in de mode kwam Deze wijde broek die vrij hoof gedragen werd was populair in de middeleeuwen.

Braies

De knielange kleding die mannen onder hun broek droegen was niet erg comfortabel. Uiteindelijk evolueerde dit door een uitvinding van de elastische tailleband in het jaar 1925. De braies met elastische taillebrand leidde daarop weer tot de ontwikkeling van de klassieke herenslip. Dit ondergoed voor mannen werd dankzij deze evolutie snel op de markt gebracht.

Al gauw volgde de eerste reclamecampagne voor ondergoed.

De strakke Boxer

Bedacht door ontwerper John Varvatos werd in het geweldige jaar 1990 de strakke boxershorts geïntroduceerd. Het combineren van de lengte van de lossere boxers met de strakke stof en een fijne pasvorm van de slip. Dit zorgde voor een ware revolutie in de industrie. Volgens velen werd pas na deze uitvinding in 1990 herenondergoed volwassen.

Stijlen voor herenondergoed

Ondergoed is uiteraard verkrijgbaar in verschillende stijlen. Elk man geeft een voorkeur aan een bepaalde stijl, vaak afhankelijk van de activiteit. Inmiddels zijn de dagen achter ons dat de keuze voor herenondergoed eenvoudig en zowel beperkt als beperkend was. Toch vinden wij bij Menwantmore dat er nog veel meer over ondergoed gesproken zou moeten worden; de keuzes zijn tegenwoordig erg ruim. Veel meer mannen kiezen er voor om hun ondergoed aan te passen aan verschillende gelegenheden. Als ze reizen of bijvoorbeeld sporten in de sportschool dragen ze iets anders dan op een spannend avondje met de partner:) Elke gelegenheid vraagt om ander ondergoed.

De ruime boxershort

De baggy boxershorts geven vaak praktische problemen, denk aan kreuken, ophopen en omhoogschuiven. Het elegante antwoord van de ontwerpers was de strakkere boxershort die beter en strakker op het lichaam aansluit. Er zijn nog steeds mannen die de voorkeur geven aan deze baggy stijl, zij vinden dat luchtig en comfortabel.

De strakke boxershort

Er verandert de laatste decennia een hoop in ondergoed voor mannen. Ondanks dat blijft de voorkeur van de meeste mannen heel duidelijk: de strakke boxershort. Veel moderne boxers zijn ontworpen in nauwsluitende stijlen die de drager soms platdrukken. Dit is zeer slecht voor met name de testikels en heeft zelfs een negatief effect op de spermaproductie. Lees bijvoorbeeld dit blog.  Een tijd hadden veel boxershorts een opening met drukknoppen. De ontwerpen die wij aanraden hebben geen opening maar wel een speciale ruimte voor het mannelijk geslacht. Zodat deze iets van het lichaam staat, precies zoals de natuurlijke positie van het geslacht is. Deze comfortabele stijl is de beste optie die op dit moment op de markt is en bovendien vele malen gezonder.

De ouderwetse boxer 

Nog steeds zijn er veel mannen die houden van de ‘ouderwetse’ boxer. Dan hebben we het dus over die hele ruime baggy en slobberige variant van de boxer. Het belangrijkste voordeel is volgens deze conservatieve mannen dat ze extreem comfortabel zijn. De losse pasvorm zorgt voor luchtstroom en een zekere verkoeling. Deze traditionele boxer is er in vele soorten en maten, met knopen, gleuven en zelfs ritsen. Ook nieuwe merken proberen deze boxers opnieuw populair te maken. Toch staan experts sceptisch tegen deze ouderwetse boxer: dit model vergoot kans op huidproblemen zoals uitslag, jeuk en irritatie.

Boxer stijlen.

Inmiddels zijn de boxers er in vele soorten en maten. Bij Menwantmore zijn we vooral geïnteresseerd in twee typen: duurzame boxers van de allerhoogste kwaliteit en boxers die opvallen doordat ze zich onderscheiden door originaliteit.

Boxers met kant

Dit is een mooie contrasterende stijl. Deze mannelijke stijl van de boxers wordt gecombineerd met de tedere look van kant. Dit is een stijl die populair is onder een kleine groep mannen, een groep die zomaar eens de voorlopers blijken te zijn als het gaat om herenondergoed. Het dunne weefsel houdt het kruis goed luchtig en droog, en dat de hele dag lang.

Transparante Boxer

Transparante boxers zijn ideaal voor mannen die veel huid willen tonen. Ze hebben dezelfde steun als boxers maar gaan een reuzestap verder als het gaat om sexappeal. De transparante stof is soms van een fijne mesh met een doorzichtige kwaliteit, er zijn ook modellen waarin een geperforeerde stof wordt gebuikt. In onze collectie vind je bovendien veel boxers die niet compleet doorzichtig zijn maar wel transparante delen hebben. Dit geeft de modellen net dat stoute randje waar veel mannen naar op zoek zijn.

Bekijk de Transparante ondergoed van Menwantmore! 

Boxers met een Cup of pouch

De pouch of Cup is volgens sommigen een lust voor het oog. De oorspronkelijke bedoeling was niet eens om de zichtbaarheid van de mannelijkheid te verbeteren. Deze innovatie die in de late jaren negentig doorgevoerd werd door Mundo Unico in samenwerking met urologen. De Cup helpt om de temperatuur van de genitaliën stabiel te houden en voorkomt ziekten zoals Varicocele, Hydrocele en Hematocele en bevorderd de zaadproductie. De Unico heren Cup is door de jaren heen vaak gekopieerd maar het origineel blijft gewoon de beste. Daarnaast zorgt het voor een opmerkelijke profielverbetering en een natuurlijk ogende bobbel.

Heren slip

De eerste nauwsluitende onderbroeken komen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Sinds de introductie is de slip niet meer weg te denken Fun fact: deze eerste modellen zijn geïnspireerd door swimwear. In tegenstelling tot de boxershorts houdt de slip de geslachtsorganen in een relatief vaste positie. In de jaren tachtig werden de conventionele slips hun eerste radicale make-over. Dat betekent flitsende prints en felle kleurtjes. Inmiddels is bekend dat strakke slips de oorzaak kan zijn van onvruchtbaarheid bij mannen. Een verkeerde pasvorm van ondergoed leidt tot pletten, wat uiteindelijk leidt tot een laag aantal zaadcellen. Het kiezen van de juiste maat is daarom erg belangrijk. Bij Menwantmore letten we altijd op of modellen ruimte hebben voor het geslachtsorgaan. Gezondheid is bij ons namelijk een basisvoorwaarde. Dit probleem doet zicht uiteraard ook voor als het gaat om stakkere boxershorts. Het is inmiddels herhaald bewezen dat het aantal zaadcellen lager wordt door oververhitting van de testikels. Het gevolg van strak ondergoed. Wij adviseren om voorzichtig om te gaan met mannelijkheid en altijd te kiezen voor verantwoorde modellen in de juiste maat.

Kies altijd de juiste maat en draag een ondergoed met een Cup

Taillemaat 

INCHES

CM

  EU Maat

Small (S)

  28 – 30 (Jeansmaat)     

    71 - 76    

 4

Medium (M)

  30 – 32 (Jeansmaat)

    76 - 81

 5

Large (L)

  32 – 34 (Jeansmaat)

    81 - 86

 6

Extra Large (XL)    

  36 – 38 (Jeansmaat)

    86 - 95

 7

2 x Extra Large (XXL)    

  38 – 40 (Jeansmaat)

    95 - 101

 8

Small / Medium (S/M) 

  28 – 32 (Jeansmaat)

    71 - 81

4 - 5

Large / Extra Large (L/XL) 

  32 – 38 (Jeansmaat)

    81 - 95

6 – 7

 

Tangaslip voor heren

In het begin van de jaren tachtig ging de herenondermode eindelijk om. Voor het eerst in de recente geschiedenis van mocht herenondergoed ook sexy zijn en brak men het taboe dat alleen vrouwenondergoed een sensuele kwaliteit mocht hebben. Ondanks de historische ontstaansgeschiedenis waarin leren riempjes worden beschouwd als een voorloper van de traditionele lendendoek, kostte het honderden jaren eer de tangaslip door heren werd gedragen. Deze stijl was toen al lang populair onder vrouwen maar voor mannen waren strings een taboe.

Shop tangaslips bij Menwantmore!

Sexy ondergoed voor mannen met lef

Inmiddels wordt de tangslip gedragen door modebewuste mannen. Het idee is simpel: een ruime dekking aan de voorkant en een minimale achterkant die de bilsnede bescheiden dekt. Deze sexy kleding heeft dus weinig stof aan de achterzijde en alleen een stuk elastiek ter hoogte van de heupen. Veel van de modellen hebben een speciaal, slijtvrij zakje dat de positie van de testikels ietwat stuwt. Dit verbetert de zichtbaarheid van het mannelijke profiel en zorgt voor een natuurlijke accentuering.

Minimalistisch ondergoed voor heren

Deze ongelooflijk minimalistische kleding toont de derrière en benadrukt de heupen. De tangaslips zijn perfect voor mannen die geringe dekking behoeven maar wel ruime ondersteuning zoeken. Dit type ondergoed houdt het geslacht droog, beschermd en perfect gepositioneerd. Volgens sommige trendwatchers dragen de meeste mannen in de toekomst dit ondergoed.

Herenstrings (of g-strings)

Vaak horen we de vraag: wat is nou het verschil tussen een tangaslip en een herenstring? Deze ondergoedstijlen raakten beide in zwang in de jaren 80 en beide stijlen werden oorspronkelijk gekopieerd van vrouwenondergoed. Echter, met de tijd worden mannen meer en meer lichaams- en stijlbewust. In tegenstelling tot de tangslip bedekt de G-strings voor mannen nog minder aan de achterkant. Het verschil zit ‘m vooral in de bilspleet, waar de tanga deze bedekt toont de g-string de billen in volle glorie. De voorkant biedt echter voldoende steun aan de jongens van de drager.

De G van g-string

Er is veel debat over de oorsprong van het woord g-string. Sommigen zeggen dat het vernoemd is naar de G-snaar van een gitaar. Terwijl volgens Wikipedia (link) in de 19e eeuw het woord G-string werd gebruikt voor een lendendoek. Volgens de linguïst Robert Hendrickson staat de letter 'G' voor de lies.

Sensualiteit

Deze vorm van herenlingerie wordt geroemd vanwege zijn opwindende eigenschappen. Een glimp van het item kan de intimiteit doen oplaaien. Er wordt gezegd dat de string revitaliserende jeu heeft teruggebracht in vele relaties. Het vaak naadloze ondergoed kan worden gecombineerd met een verscheidenheid aan kleding en kan zelfs bij formele gelegenheden worden gedragen. Zo wordt volgens ingewijden zelfs op de rode loper in Cannes of Hollywoord vaak een string onder een smoking gedragen. 

Shop herenstrings bij Menwantmore!

Jockstraps heren

De jockstrap deed zijn intrede in 1888. Dit heeft alles te maken met de uitvinding van de fiets in 1816. Deze tweewieler werd steeds populairder en daarmee groeide ook een nieuw probleem: zadelpijn. Jockstraps boden minder wrijving van en bood meer ondersteuning. De buidel van de eerste jockstraps bevatte harde cups gemaakt van hard plastic of staal, geperforeerd voor ventilatie. Niet voor niets wordt de toque gezien als een voorloper van de Jockstap. Het zware materiaal was beschermend, maar ongemakkelijk en leidde tot oververhitting van testikels. Dus werd het beschermende schild vervangen door zachter en flexibel materiaal. Tegenwoordig is dit artikel eerder erotisch dan sportief. Het is maar hoe je het bekijkt. De hedendaagse jockstraps zijn ontworpen om het mannelijke geslachtsdeel naar voren te duwen. De brutale stijl van de jockstrap voor heren bedekt het geslacht maar laat aan de achterkant niets over aan de verbeelding.

Sportieve Jockstrap

Toch wordt de jockstrap nog steeds gebruikt door sporters. Atleten in de American Football maar ook op de korte afstanden hardlopers dragen graag een jockstrap om optimale comfort en minimale wrijving te garanderen. Er zijn daarom twee type jockstraps vergrijgbaar.

Atletische Jockstrap: heeft een schok dempende cup van het ondergoed geeft de ondersteuning door gebruik van een tailleband en riemen. Gemaakt van lichtgewicht en high-end stof, ondersteund beschermd en houdt de het kruis droog.

Fashion jockstrap: Onthullend model dat gedragen wordt vanwege de erotische look. Gewaagd ondergoed voor speciale gelegenheden verkrijgbaar in vele modellen, materialen en kleuren.

Jockstrap collectie

Herenondergoed Stoffen

Heel lang was katoen het enige weefsel dat werd gebruikt voor het maken van ondergoed. Er is echter een gigantische technologische vooruitgang en innovatie op het gebied van textiel. De meest gebruikte stoffen zijn nog steeds katoen en nylon. Maar ook modal, bamboo, polyester, merinowol en zijde zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Sommige stoffen worden meestal gemengd met spandex voor de nodige flexibiliteit. Vaak wordt ook ergens in het ontwerp wel een elastiek toegevoegd. Hieronder staan de belangrijkste twee materialen die gebruikt worden in herenondergoed.

Katoenen ondergoed voor heren

Katoen is erg zacht en relatief licht. De stof heeft kleine poriën die extreem goed kunnen ademen. Door ventilatie en luchtcirculatie van hoogste niveau, biedt katoenen ondergoed daar een comfortabel gevoel. Katoen heeft een hoog absorptievermogen en is vochtbestendig. Zo kan het zelfs tijdens de heetste dag van de zomer droog blijven voelen. De stof is sterker als hij nat is dan droog. Is goed bestand tegen hitte, wasmiddel en zelfs bleekwater. Dit zorgt voor de duurzaamheid, vooral als het type katoen van hoge kwaliteit is. Een nadeel is de potentiele krimp van het materiaal bij verkeerd gebruik. Een van de beste katoensoorten is Pima katoen dat gebruikt wordt in sommige modellen van Mundo Unico.

Beste stof voor ondergoed van sporters

De ondergoed gemaakt van hoogwaardig katoen is perfect voor veel gelegenheden, evenementen en seizoenen. De vezel droogt langzaam en isoleert bovendien matig als het nat is. Dit maakt katoen minder geschikt voor sportieve activiteiten. Nylon en microfiber zijn voor de atletische man een betere optie.

Nylon ondergoed voor mannen

Nylon is een goed alternatief voor katoen. Het is een generieke aanduiding van de familie van synthetische polymeren. Afgeleid van diamine en dicarbonzuur is de polyamidevezel de tweede meest gebruikte stof in de ondergoedindustrie voor mannen. Nylon werd in eerste instantie gemaakt door een schaarste aan zijde. Er was in de tweede wereldoorlog niet genoeg aanbod van zijde om parachutes te maken zodoende werd deze synthetische stof nylon uitgevonden. In eerste instantie werd deze stof dus gebruikt voor parachutes. Inmiddels is het een gangbaar en slijtvaste stof die veel mannen de hele dag lang prettig dragen.

Kleurvast herenondergoed

De grootste kracht van deze stof is de slijtvastheid, omdat hoogwaardige nylon zo lang mee gaat is het een hele duurzame optie. Ook als het gaat om kleurvastheid behoort nylon tot de absolute top. De stof behoudt de kleuren van de kleding na vele wasbeurten. De gladde textuur van de stof heeft een uitstekende slijtvastheid. Dit is de reden waarom het wordt gebruikt in badkleding en zwemkleding. De warmtegeleidbaarheid van de vezel hangt af van samenstelling. Er zijn nylon samenstellingen die gelden als thermokleding. Nylon heeft een laag absorptievermogen en droogt snel. Dit maakt het nylon ondergoed perfect voor actievere mannen en degenen die last hebben van het zweterige kruis. De meeste zwembroeken zijn vanwege deze eigenschappen gemaakt van nylon.

Conclusie en trends en de toekomst van herenondergoed

Comfort wordt nog steeds gezien als een basisvoorwaarde in de herenondergoed. Comfort is de reden waarom herenondergoed is ontstaan, en is nog steeds de reden voor veel innovaties. Er is daarnaast steeds meer bekend over de invloed van herenondergoed op de gezondheid en vruchtbaarheid en er valt te verwachten dat deze medische kant een grotere invloed gaat hebben. Naast de praktische kant zien we dat taboe’s door de jaren heen een steeds marginalere rol speelt. De hedendaagse man is minder bang zichtzelf te zijn dan zijn dan de vorige generaties, en jonge mannen worden steeds vrijer. Moderne technologieën, vooral in de textielindustrie, zorgen voor grote stappen in comfort en slijtvastheid. Er is een groeiende vraag naar duurzamere textielproductie en eerlijke fashion. Kwaliteit en menswaardige productie wordt steeds belangrijker. Kortom, deze industrie en markt ziet een mooie toekomst tegemoet waarin juist de premium brands zullen groeien.

BEKIJK ONZE COLLECTIE HEREN ONDERGOED - KLIK HIER

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!