Menu
EUR
De geschiedenis van de jockstrap

De geschiedenis van de jockstrap

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

Jockstrap; van sportartikel tot fashion item

De jockstrap is een echt fashion item voor mannen met lef. Wat is eigenlijk een jockstrap? Een jockstrap bestaat uit een elastische heupband met daaraan twee elastische banden. De voorkant is bedekt, maar de achterkant van de jockstrap is open. De mannelijke genitaliën worden door de jockstrap gelift, waardoor de temperatuur van de testikels wordt verlaagd. Dit zou de kwaliteit van het sperma aanzienlijk verbeteren.

SHOP JOCKSTRAPS - KLIK HIER!

Ontstaan jockstrap

Eerst was er de toque en later kwam de jockstrap. De toque is een harde beschermplaat van hout, metaal of plastic en werd gebruikt om de edele delen van de man te beschermen tijdens het sporten. De toque wordt met name gebruikt bij cricket, kickboksen en hockey. In 1874 ontwierp C.F. Bennett de eerste jockstrap om de toque op zijn plaats te houden en het fietsers comfortabel te maken op hun zadel. De heer Bennett werkte voor Sharp & Smith, een bedrijf uit Chicago dat sportartikelen produceerde.

De elektrische jockstrap

De Heidelbergse Electric Belt, of de elektrische jockstrap, werd in het begin van de 20ste eeuw op de markt gebracht. De elektrische jockstrap zou helende krachten hebben en zou nieraandoeningen, slapeloosheid en zelfs erectiestoornissen genezen. Heidelberg Electric Belt probeerde zelfs een medische claim op de jockstrap te realiseren.

Populaire jockstraps

In de jaren 80 en 90 werd de jockstrap minder populair door de komst van de boxershort. Maar sinds het jaar 2000 is de jockstrap weer volop terug en is het veel meer dan alleen een sportaccessoire. De band van de jockstrap is over het algemeen iets smaller geworden. Hierdoor kan de band niet omklappen. De jockstrap is te koop in allerlei kleuren en stoffen en diverse bekende en minder bekende merken verkopen het.

SHOP JOCKSTRAPS - KLIK HIER!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!