Menu
EUR
De lange onderbroek;  de Mundo Unico Long John

De lange onderbroek; de Mundo Unico Long John

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

De lange onderbroek oftewel de Mundo Unico Long John

Een bijzonder soort herenondergoed kun je de lange onderbroek zeker noemen. De lange onderbroek, ook wel de ‘Long John’ genoemd, wordt nog steeds regelmatig gedragen in koude landen. De lange onderbroek is van oorsprong wit of grijs. Nu zijn ze ook te koop in allerlei dessins en is de lange onderbroek in Verenigde Staten erg populair. Deze wordt gebruikt als pyjama of als relaxbroek.

Ontstaan Long John

De Long John komt oorspronkelijk uit Engeland en werd in de zeventiende eeuw geïntroduceerd. De naam Long John komt van een Engelse strijder die altijd vocht in zijn lange onderbroek. In de achttiende eeuw werd de lange onderbroek ook populair om in te slapen. Ook kinderen droegen de Long John.

Katoen of wol

In de Verenigde Staten worden de Long Johns gemaakt van katoen. In Europa wordt veel wol gebruikt bij het maken van de lange onderbroek. Een Long John van goed materiaal helpt om warmte te creëren. Er zijn mensen die zo hun stookkosten beperken. Zij dragen altijd een lange onderbroek waardoor zij minder gas en elektrische warmte hoeven te gebruiken.

Thermo ondergoed

Naast het dragen van de lange onderbroek in koude gebieden wordt het ook gedragen bij het sporten. Vooral tijdens het skiën dragen zowel mannen als vrouwen een lange onderbroek onder hun ski-outfit. Vaak wordt de lange onderbroek verkocht als thermo ondergoed.

MUNDO UNICO COLLECTIE

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!