Menu
EUR
De geschiedenis van de boxershort

De geschiedenis van de boxershort

Door: Else de Kwaasteniet Reacties: 0

De boxershort; van ontstaan tot nu

De geschiedenis van de boxershort gaat niet heel ver terug, vergeleken met andere soorten ondergoed. In 1925 werd de eerste boxershort geïntroduceerd in de bokssport. In die tijd heette de boxershort nog boxer trunk. Ontwerper Jacob Golomb verving de traditionele shorts met een leren riem door een short met een elastische band. Hiermee werd het draagcomfort aanzienlijk vergroot.

Lederen lendendoek

De eerste echte onderkleding gaat wel 5000 jaar terug; de lederen lendendoek. Dit was doorgaans een driehoekige lap die met touwtjes over de heupen werd vastgebonden. Vervolgens ging de lap langs het kruis en de lendenen waarna de touwtjes werden vastgeknoopt aan de touwtjes rond de taille.

Boxershort en slip

Terug naar de boxershort. In de jaren ’50 werd de boxershort pas echt populair. Maar de slip blijft een sterke concurrent. De afgelopen decennia wisselden de boxershort en slip elkaar in populariteit af. De populariteit is steeds afhankelijk van het heersende modebeeld. In de jaren ’80 was de boxershort erg populair. Dit was te danken aan een Levi’s 501 reclame waarin model en muzikant Nick Kamen uit zijn jeans stapt in een wasserette en wacht op zijn was in zijn witte wijde boxershort.

Strakke boxershort

Pas eind jaren ’90 kwam de strakke boxer op de markt. Op dit moment beheerst de strakke boxershort de markt van herenondergoed. De wijde boxer is nauwelijks meer te zien. Met de moderne synthetische materialen van nu zijn de boxershorts zeer comfortabel. De meest gebruikte materialen zijn microfiber, nylon, viscose, lycra en lurex.

Boxershort als bovenkleding

Ondergoed is in de jaren ’90 zo hot geworden dat je het ook vaak als bovenkleding terugziet. Veel tieners laten bijvoorbeeld hun merkboxershort boven hun broek uitsteken. Op het strand werd de boxershort lang verkozen boven de zwembroek. Veel jongeren dragen nu hun boxershort onder hun zwembroek. Uit onderzoek blijkt dat dit niet heel hygiënisch is.

Boxershort anno nu

Ook in 2015 is de underwearmarkt nog lang niet verzadigd. Er komen steeds nieuwe merken bij. Herenondergoed is volop in de picture. In boxershorts vind je veel verschillende modellen, merken en lifestyles. Het materiaal blijft heel belangrijk, want de man heeft draagcomfort hoog in het vaandel staan.

SHOP NU - BOXERSHORTS!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!