Menu
EUR
De geschiedenis van de herenslip

De geschiedenis van de herenslip

Door: Else de Kwaasteniet Reacties: 0

De herenslip is razend populair

De herenslip is erg populair op het moment. En wat veel mensen niet verwachten is dat de ouderwetse witte herenslip meer dan ooit wordt verkocht. Deze witte slip schijnt mannen een gevoel van veiligheid te geven, meer dan een loshangende boxershort. Gelukkig is de herenslip ook in tal van hippe dessins te koop.

De eerste herenslip

In 1935 werd de eerste mannenslip verkocht door Coopers inc uit Chicago. De slip bestond al wel sinds het begin van de twintigste eeuw in verschillende vormen. Coopers noemde de slip ‘jockey’ omdat ze leken op de jockstrap die door sporters werden gedragen. In de eerste drie maanden werden er wel 30.000 exemplaren verkocht. In Engeland werd de eerste slip in 1938 verkocht. Als snel verkochten winkels wel 3000 exemplaren per week. De slip was zo populair dat in 1948 alle sporters van het Britse Olympische team een gratis slip kregen in aanloop naar de Zomerspelen.

Populair

In de jaren ’90 won de boxershort het van de slip. Slips werden gezien, vooral door tieners, als niet modieus. De laatste jaren heeft de slip weer aan populariteit gewonnen. Onder meer door gerichte reclame van fabrikanten gaan de slips weer als zoete broodjes over de toonbank.

De herenslip

Wat is nu eigenlijk precies een slip? Een slip is een nauwsluitende onderbroek zonder pijpjes. Het broekje heeft ruwweg de vorm van de letter ‘Y’. De herenslip houdt de genitaliën van de drager in een vrij vaste positie. Dit heeft de herenslip erg populair gemaakt voor sporters. De slip bedekt de billen, maar houdt de benen vrij. En kan vrijwel overal onder worden gedragen.

Variaties

Vooral in de afgelopen 15 jaar zijn er veel soorten slips gemaakt. Ondanks zijn kleine afmetingen is de herenslip een heel veelzijdig kledingstuk. De slip is te koop in veel verschillende kleuren, stoffen, met of zonder gulp, allerlei dessins en opschriften. Er zijn herenslips die zorgen voor een lift van de genitaliën. Ook is er veel variatie in modellen; heupmodellen, hoog gesneden, laag gesneden, in het midden gesneden. Hierdoor komt het mannenlijf zo goed mogelijk tot zijn recht.

SHOP NU - HERENSLIP COLLECTIE!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!