Menu
EUR
Soorten katoen in herenondergoed

Soorten katoen in herenondergoed

Door: Janwillem de Kwaasteniet Reacties: 0

Soorten katoen in herenondergoed

Voor de herenondergoed collecties van nu worden tal van verschillende stoffen gebruikt zoals polyester, spandex en katoen. Katoen is waarschijnlijk de meest gebruikte stof ter wereld. Het is zacht, comfortabel en ademend. Maar ook in katoen zijn veel variaties verkrijgbaar.

Wat is katoen?

Katoen is een zachte, ééncellige vezel die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden meestal tot draden gesponnen en gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel, zoals ondergoed van te maken. Herenondergoed is er van gewoon katoen, gekamd katoen, ringgespannen katoen, organisch katoen en Supima.

Gekamd katoen

Bij gekamd katoen worden de garens gekamd vóór het spinnen waardoor de stof zachter en soepeler wordt en er minder onzuiverheden ontstaan. Dit zorgt er ook voor dat na het vele wassen geen pluisjes ontstaan. Door dit proces worden 10 tot 15 procent van de garens verwijdert. De kortste eerst, want hoe langer de katoengarens, hoe beter de kwaliteit van het ondergoed.

Organisch katoen

Organisch katoen is gemaakt van niet genetisch gemanipuleerde katoenplanten. Daarnaast worden er ook geen landbouw chemicaliën gebruikt bij het maken van organisch katoen.

Ringgesponnen katoen

Ringgesponnen katoen wordt gemaakt met een soort van ring frame apparaat. Het is heel fijn katoen en extreem zacht. Ook is de stof gladder en geeft het meer glans.

Supima katoen

De hoogste kwaliteit katoen die je kunt vinden in de wereld van mannenondergoed is Supima katoen. Deze Amerikaanse katoensoort is gemaakt van lange vezels en hiermee kun je ondergoed van hogere kwaliteit maken dan met de andere katoensoorten.

COLLECTIE HEREN ONDERGOED!

Tags

Nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties en ontvang onze kortingsacties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!